Aspergepan

 

Aspergepan

Voor het koken van asperges zijn er speciale aspergepannen op de markt. Deze pannen zijn relatief hoog, terwijl de diameter van de pan vaak niet meer dan 16 tot 18 centimeter bedraagt. Toch kan hierin gemakkelijk een groot aantal asperges worden gekookt. De bedoeling is dat de asperges rechtop staan, met de onderkantjes naar beneden. Veelal beschikken de pannen die speciaal gemaakt zijn voor het koken van asperges ook over een mandje, dat in het midden van de pan wordt geplaatst.

Asperges koken in de Aspergepan

Om asperges te koken in een speciale aspergepan, is er slechts één regel die in acht moet worden genomen. Nadat de asperges (goed) geschild zijn, zet deze rechtop in de aspergepan en voeg water toe. Laat de kopjes van de asperges boven het water uitsteken. Leg zodra de asperges koken, het deksel op de pan en laat op deze manier de kopjes van de asperges gaar stomen, in plaats van gaar te koken. Voor een goede, voordelige aspergepan – zie goedkope aspergepan voor een mooie hoge pan, gemaakt van Roest Vrij Staal (RVS), inclusief mandje en glazen deksel, met een inhoud van 3 liter. Deze pan is ook geschikt voor het koken van asperges op inductie. Een grotere en hogere variant met een inhoud van 4 liter is ook best voordelig te verkrijgen van het merk Küchenprofi. Ook deze pan is gemaakt van RVS en is geschikt voor alle hittebronnen. Zie hiervoor: voordelige grote aspergepan.

Professionele Aspergepan

Professioneel asperges koken is ook mogelijk met de professionele aspergepan van Fissler. Deze is zeker een stuk duurder, maar het is een pan voor het leven. Gemaakt van het beste RVS, met handvaten in de deksel, mandje en uiteraard ook geschikt voor alle mogelijke hittebronnen. Professionele aspergepan.

Asperges koken in gewone pan

Uiteraard is het ook mogelijk om asperges liggend te koken, in een brede pan. Dit is zeker een goede mogelijkheid voor mensen die slechts af en toe asperges koken. De kopjes van de asperges zullen dan iets minder knapperig zijn, maar ze zullen zeker nog steeds heel goed smaken.

 Posted by at 3:14 am